Home Tips - Συμβουλές
English French German Greek Russian Serbian Albanian

Τips - Συμβουλές

Διατηρήστε τον καφέ φρέσκο
Οι κατάλληλες συνθήκες για να διατηρήσετε τον καφέ φρέσκο είναι ένα αεροστεγώς κλειστό δοχείο, όχι διάφανο, προτιμήστε μεταλλικό ανοξείδωτο, φυλαγμένο σε σκιερό μέρος μακριά από υγρασία και ζέστη (έως 25ο C). Η επίδραση του οξυγόνου οξειδώνει τα έλαια του καφέ με αποτέλεσμα να ταγγίζει, όπως επίσης και οι ψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Τέλος, δεν πρέπει να φυλάσσετε σε ψυγείο, λόγω υγρασίας αλλά και των οσμών από άλλα τρόφιμα.

Ο τέλειος εσπρέσο
Για την παρασκευή εσπρέσο είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό και φρέσκο νερό (ιδανικό ph 6,6-7 και σκληρότητας 9 γαλλικών βαθμών) μιας και το νερό είναι το 98% του ροφήματος, συνεπώς παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Ένας οικιακός μύλος άλεσης καφέ είναι βασικό εξάρτημα αν θέλετε να απολαμβάνετε πάντα φρέσκο καφέ.

Για έναν μονό εσπρέσο χρησιμοποιήστε 6-8γρ. καφέ, 15-18γρ. για τον διπλό. Πιέστε ομοιόμορφα τον καφέ μέσα στο portafilter με αρκετή δύναμη (περίπου 20kg).Με την κατάλληλη προθέρμανση της μηχανής του εσπρέσο (θερμοκρασία νερού 88-92ο C, και πίεση 9bar) θα πάρετε 30ml (για τον μονό) 60ml (για τον διπλό) εσπρέσο σε χρόνο εκχύλισης 25”(+/-2”)

takis project

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους