Home Tips - Συμβουλές Οδηγίες Ρυθμίσεως
English French German Greek Russian Serbian Albanian
  • Οδηγίες ρυθμίσεως κοπής καφεκοπτεικού μηχανήματος
  • 1. Ελέγχουμε το πορτάκι ροής του καφέ να είναι κλειστό
  • 2. Ξεσφίγγουμε λίγο την πεταλούδα (ασφάλεια) της σταθερής πέτρας του καφεκοπτεικού μηχανήματος
    3. Βάζουμε σε λειτουργία το καφεκοπτικό μηχάνημα
    4. Ακολούθως βιδώνουμε την στρόφιγγα της σταθερής πέτρας έτσι ώστε να έρθει πολύ κοντά στην περιστρεφόμενη πέτρα του μύλου ακούγοντας ένα ελαφρύ γρατζούνισμα
    5. Τώρα ανοίγουμε λίγο λίγο το πορτάκι ροής του καφέ, έτσι ώστε να πέφτουν αργά τα σπυριά του πεφρυγμένου καφέ στην χοάνη για άλεσμα.
    6. Μέσα από το συρτάρι παίρνουμε δείγμα του καφέ για να δούμε κατά πόσο είναι ψιλοκομμένος ο καφές μας.
    7. Βιδώνοντας ή ξεσφίγγοντας την στρόφιγγα της σταθερής πέτρας και ανοίγοντας και κλείνοντας
    το πορτάκι της ροής του καφέ προσπαθούμε να έχουμε την επιθυμητή κοπή του καφέ.

 

odigies ru8miseos kopis

 

Προσοχή: Η κοπή του καφέ, παίρνοντας δείγμα με τα δυο δάχτυλα, πρέπει να αφήνει την αίσθηση μιας πολύ ελαφριάς αγριάδας ,γιατί αν ο καφές φαίνεται σαν πούδρα τότε υπάρχει περίπτωση να τον καίνε οι πέτρες αλέσεως.